Сградата

Varna Towers Building

Комплекс Varna Towers е разположен на ключов кръстопът в Морската Столица на България, на ъгъла на два главни булеварда – Вл. Варненчик и Република и е на 10 минути път с кола както от центъра на града, така и от Международно Летище Варна.

Понастоящем, Varna Towers оперира главно като офис център. Основният приоритет на новия собственик - Банка Пиреос, е заетостта на търговската част на комплекса. С влизането в действие на новия План за Рестартиране на Центъра, целта е да се привлекат разпознаваеми търговски марки и като цяло да се възобнови търговската дейност на Мола.

Главната идея е да се внедри концепцията за аутлет център и разполагайки с най-големия закрит детски кът в града, Мола да се представи отново пред обществеността в ролята си на център за семейно забавление.

Площ на парцела:10,453 м2

Обща застроена площ:81,506 м2

Обща отдаваема площ:47,604 м2

Обща търговска

отдаваема площ:29,067 м2

Обща офис отдаваема площ: 18,537 м2

Отдадена площ:15 074 м2

Брой паркоместа:600 подземни

Процентна запълняемост:Магазини - 8% (търговска част)
Офиси + Складове - 70%

Локацията

Варна е третият по големина град в България и основен център за региона. Броят на населението в областта на Община Варна е 474 076 души. Нейното разположение на северния бряг на Черно море, наред с богатството на природни ресурси правят Варна един от популярните курорти в Европа и определено най-големият по Черноморието. Градът също се намира на кръстопът между Западна Европа и Средния Изток.

Пристанище Варна, Международно летище Варна, добре разработените пътна и железопътна мрежа, определят града като главен транспортен център от местно, национално и международно значение.

На територията на Общината функционират пет университета, обучаващи повече от 31 000 студенти.